Home

Nieuws 427 x bekeken

Forfarmers claimt miljoen euro

Lochem – Veevoerfabrikant Forfarmers zegt een miljoen euro schade te hebben geleden door de defecte sluis bij Eefde. Het bedrijf dient een claim in bij Rijkswaterstaat.

De sluis ging maandag weer open dankzij een noodvoorziening. Jos Westerhof, hoofd communicatie bij Forfarmers, is blij met de heropening van de vaarroute. ”Het eerste schip is gisterochtend aangemeerd. Het was nog een hele toer om het aan de kade te krijgen. De ijsbreker vaart immers alleen midden door de vaart.”

Forfarmers vervoert 4.000 tot 4.500 ton per dag door de sluis. Twee tot drie vrachtschepen per dag zijn nodig om deze hoeveelheid aan te voeren. Door de blokkade was het bedrijf genoodzaakt 150 vrachtauto’s per dag te laten rijden om eenzelfde hoeveelheid te kunnen blijven aanvoeren.

Westerhof: ”De exacte kosten moeten we nog op een rij zetten, maar we hebben 300.000 ton euro schade geleden per week.” De extra kosten die Forfarmers moest maken, komen voort uit het inzetten van transport over de weg, extra mankracht, overuren en weekenddiensten.

Eind maart gaat de sluis weer voor een week dicht voor verdere werkzaamheden. ”We weten dat nu vooraf en kunnen daar logistiek op inspelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.