Home

Nieuws 315 x bekeken

Fair Produce blij met boetes Polen- en Bulgarenconstructies

Den Haag – De Stichting Fair Produce Nederland reageert positief op de boetes die de Raad van State heeft opgelegd aan ondernemers die via constructies Polen en Bulgaren laten werken zonder te voldoen aan de Wet Arbeid Vreemdelingen.

De Raad van State legde bij acht ondernemers in totaal 368.500 euro boete op in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Bart Jan Krouwel, voorzitter Stichting Fair Produce: ”De uitspraken van de Raad van State zijn een hart onder de riem voor de initiatiefnemers van het ketenkeurmerk Fair Produce. Het keurmerk dat vooralsnog alleen actief is in de paddenstoelensector, wil een einde maken aan dubieuze arbeidsconstructies.”

Doel is het keurmerk Fair Produce voor eerlijke arbeid uit te breiden naar andere productgroepen in de land- en tuinbouw.’ Producenten en handelaren die deelnemen aan Fair Produce worden gecontroleerd en krijgen een certificaat als ze voldoen aan de eisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.