Home

Nieuws 405 x bekeken

Ehec in Hamburg: één dode, drie zieken

Hamburg- In Hamburg hebben zich de afgelopen dagen vier gevallen van besmetting met Ehec voorgedaan.

Eén van de personen, een 6-jarig meisje, is vorige week aan de gevolgen overleden. Dat heeft de gezondheidsautoriteit van de stad woensdag meegedeeld. Getroffen met de sinds de zomer van vorig jaar zeer beruchte maag- en darmbacteriën zijn verder een vrouw van 68 en twee kinderen van 3 en 11 jaar. Deze personen zijn volgens de autoriteit wel weer aan de beterende hand.
In Duitsland kwamen vorig jaar mei en juni 53 mensen om door Ehec-besmetting. Meer dan vierduizend mensen raakten besmet. Kiemgroenten bleken de bron. De Ehec-bacterie die in Hamburg is aangetroffen is van een ander type dan de bacterie die toen de kop opstak.

Of registreer je om te kunnen reageren.