Home

Nieuws 207 x bekeken

Eerste koudegolf sinds 1997 een feit

Rijswijk - Nederland beleeft voor het eerst sinds 1997 een officiële koudegolf. De temperatuur is sinds 7 uur in de ochtend van 29 januari niet meer boven de nul graden Celsius gekomen in de Bilt.

Ook daalde het kwik in de nacht van zaterdag op zondag voor de derde nacht op rij tot -10 graden. Dat heeft weeronline.nl bekendgemaakt.

,,Voordat er kan worden gesproken van een koudegolf dient de temperatuur minimaal 5 dagen niet boven het vriespunt te komen in de Bilt. Daarnaast moet het minimaal drie nachten streng vriezen met temperaturen van -10 graden of kouder", laat een zegsman van weeronline.nl weten.

Sinds 1901 is er 32 keer een koudegolf voorgekomen in Nederland. De huidige golf is goed voor een gedeelde derde plaats qua minimumtemperatuur. De kou van de afgelopen dagen is mede toe te schrijven aan het sneeuwdek. Daardoor ontstaat er ’s nachts onder een heldere hemel veel uitstraling.

Of registreer je om te kunnen reageren.