Home

Nieuws 432 x bekeken

Een warme trui voor Warme Truiendag

Rijswijk - Veel mensen trekken vrijdag weer een lekkere warme trui aan en zetten hun verwarming, ondanks de kou buiten, een graadje lager vanwege de jaarlijkse Warme Truiendag.

In het hele land doen organisaties mee aan de actie, waarmee de ondertekening van het Kyoto-akkoord op 16 februari 2005 wordt gevierd. Gemeentes, scholen en bedrijven en instellingen in heel Nederland zetten hun verwarming een graadje lager. Daarnaast worden allerlei acties georganiseerd. De initiatiefnemer van de speciale dag, de Vereniging Klimaatverbond Nederland, organiseerde een mode- en ontwerpwedstrijd voor een heel warm en duurzaam kledingstuk. Hoe zouden we erbij lopen als we geen verwarming hadden?

Het Leger Des Heils heeft mensen gevraagd te breien voor anderen die geen dikke kleding hebben. Het doel is 125 gebreide truien, sjaals en mutsen te verzamelen en uit te delen.

Basisschoolleerlingen in Zuid-Holland doen mee aan een flashmob, waarbij ze ergens opduiken en gezamenlijk in het kader van deze dag de omstanders verrassen met iets onverwachts.

Of registreer je om te kunnen reageren.