Home

Nieuws 1 reactie

Duitsland verlaagt subsidie op zonne-energie

Berlijn – De Duitse regering heeft aangekondigd de subsidie voor zonne-energie radicaal aan te pakken. Tot nu toe kregen bedrijven en particulieren voor stroom uit zonnepanelen een prijs ver boven de marktprijs.

Dit wordt nu stapsgewijs afgeschaft met ingang van maart. In 2017 moet de subsidie helemaal afgebouwd zijn. Dat hebben de ministeries van milieu en economische zaken gisteren bekendgemaakt.
Menno Douma, portefeuillehouder energie bij LTO Nederland is blij met de afbouw van de Duitse subsidie op zonne-energie. ”Een gelijk speelveld voor alle Europese landen en met name Duitsland is gunstig voor Nederland. Ik hoop dat de Duitse overheid ook soortgelijke maatregelen gaat nemen voor vergistingsindustrie.”
De Duitse solarindustrie noemt de beslissing een klap in het gezicht, meldt het Financieele Dagblad.

Eén reactie

  • martens02120

    wie willen er nu groene energie hebben??????????

Of registreer je om te kunnen reageren.