Home

Nieuws

Duitse economie krimpt

Berlijn (– De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het vierde kwartaal van 2011 met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder.

Dat bleek woensdag uit data van het Duitse statistiekbureau.
Een terugvallende export, maar ook afnemende consumentenuitgaven, drukten volgens het statistiekbureau op de economie in het laatste kwartaal van het jaar. Economen rekenden vooraf in doorsnee op een grotere krimp, van 0,3 procent.
Een kwartaal eerder groeide de Duitse economie nog met 0,6 procent, naar boven toe bijgesteld van een eerder gemelde groei van 0,5 procent. Over heel 2011 groeide de Duitse economie met 1,5 procent, waar economen rekenden op 1,9 procent en ten opzichte van 2,6 procent in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.