Home

Nieuws

Duits landbouwministerie verdacht van schending dienstgeheim

Oldenburg – Justitie in het Noord-Duitse Oldenburg verdenkt ook het landbouwministerie in Berlijn van inbreuk op het dienstgeheim in de dioxine-affaire. Die affaire zette de Duitse vee- en varkenssector in de eerste maanden van vorig jaar op stelten.

Eerder al waren er verdenkingen tegen een staatssecretaris en een perswoordvoerder van het landbouwministerie van de deelstaat Nedersaksen. Het bondslandbouwministerie zou net als het Nedersaksische ministerie te vroeg naar buiten zijn gekomen met beschuldigingen tegen veevoerbedrijf LBD in Damme. LBD betrok voerbestanddelen van de dioxinevetmenger Harles und Jentzsch, de inmiddels al lang in faillissement verkerende hoofdverdachte in het schandaal.
Justitie in Oldenburg gelooft dat LBD doordat het zo vroeg is genoemd, de tijd heeft gehad om mogelijk bewijsmateriaal uit de weg te ruimen. Het onderzoek naar de betrokken ministeriële vertegenwoordigers in Nedersaksen is al geruime tijd gaande en nu wordt ook gekeken wie in Berlijn over de schreef zou kunnen zijn gegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.