Home

Nieuws 299 x bekeken

'Duits crisismanagement verbeterd na Ehec'

Berlijn – Het Duitse crisismanagement bij voedselproblemen is verbeterd. De deelstaten, wetenschap en landelijke voedselautoriteiten moeten daarin soepel samenwerken en met één mond spreken.

Die toezegging deed Robert Schaller, directeur van het Duitse ministerie van voedsel, landbouw en consumentenbescherming, tijdens een congres over crisismanagement op de Fruit Logistica-beurs in Berlijn.

Op de bijeenkomst sprak Clara Aguilera, minister van landbouw van de Spaanse provincie Andalusië harde woorden over de aanpak van de Ehec-crisis door Duitsland ruim een half jaar geleden. Ze pleitte voor een beter crisismanagement op Europese schaal. Daarmee moet voorkomen worden dat in heel Europa schade geleden wordt bij een uitbraak.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.