Home

Nieuws 243 x bekeken

Dode door Britse salmonella-uitbraak

Lincoln – Een uitbraak van salmonella-Newport in Groot-Brittanie, die vermoedelijk is veroorzaakt door watermeloenen, heeft inmiddels aan één persoon het leven gekost. Volgens de Health Protection Agency zijn nog zeker 30 anderen besmet geraakt.

De eerste gevallen werden begin december gemeld, de laatste aan het eind van die maand. De meeste besmettingen komen voor in het oosten van Engeland maar ook zijn er meldingen uit Wales, Schotland en Noord-Ierland. De HPA wijst er op dat het dodelijke slachtoffer ‘ernstige andere gezondheidssproblemen had’. De Britse dienst voor de volksgezondheid kan niet met zekerheid zeggen of watermeloenen de bron zijn maar noemt dat wel waarschijnlijk. De dienst wijst daarbij ook naar recente soortgelijke gevallen in Duitsland waar 15 salmonella-besmettingen zijn bevestigd. Om die reden hebben de Britse autoriteiten ook contact gelegd met de Europese Commissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.