Home

Nieuws 3 reacties

Dirk Duijzer (Rabo) krijgt dreigbrief uit champignonsector

Den Bosch – Dirk Duijzer, directeur coöperatiezaken en duurzaamheid bij de Rabobank, heeft in januari een anonieme dreigbrief ontvangen. Dat was een reactie op het beleid van de bank bij het terugdringen van goedkope arbeidsconstructies in de champignonsector.

“Ze zouden me wel weten te vinden, stond in de brief.” Duijzer zei dat maandag bij een symposium over Fair Produce. Dat keurmerk is voor telers zonder constructies met goedkope buitenlandse arbeidskrachten. Duijzer reageert laconiek op de dreigbrief. Hij vertelde dat het geen geheim is waar hij woont en dat mensen altijd koffie kunnen krijgen als ze hem willen spreken. “Ook als ze boos zijn.”

Duijzer heeft geen werk gemaakt van de dreigbrief, maar erkent dat het uitzonderlijk is voor een bankier. De bank maakte bekend nu werk te maken van strengere maatregelen voor financiering. Telers die niet kunnen aantonen dat hun werknemers eerlijk betaald worden, mogen uitzien naar een andere bank, stelde hij. Dat beleid moet nu door alle lokale banken worden doorgevoerd, stelde hij.

Laatste reacties

 • Hans Brasil

  'Telers die niet kunnen aantonen dat hun werknemers eerlijk betaald worden, mogen uitzien naar een andere bank'!!! Rabo, The social money-grubbers!

 • arina1

  directie leden, commissarissen van multinationals die absurde bonussen opstrijken kunnen eveneens uitkijken naar een andere bank
  profiteurs van ons sociale systeem krijgen ook geen bankrekening meer
  de bank wordt rechter en god ineen
  wie volgt

 • rijk1

  banken gaan op de stoel van de ondernemer zitten verkeerdeontwikkelling

Of registreer je om te kunnen reageren.