Home

Nieuws 192 x bekeken

Danish Crown vindt Duitse vleesprijsverhoging niet terug in markt

Randers - De vleesprijs van Danish Crown heeft zijn voorsprong op de Duitse notering verloren.

Uitgaande van de lopende vergelijking van het uitbetalingsniveau zoals die wordt opgesteld door de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN heeft de voorsprong plaatsgemaakt voor een in januari gestaag opgelopen achterstand van momenteel 3,6 cent per kilo (1,502 euro tegen 1,466 euro). De laatste keer dat het Deense concern volgens de ISN-berekeningen hoger noteerde dan de Duitsers was in de 1e week van januari.

Volgens Danish Crown hangt de relatief forse verhoging van de Duitse vleesprijs niet samen met de markt. ”Aan de ene kant is de vraag wel verbeterd ten opzichte van begin januari maar deze verbetering is niet toereikend om de prijsverhoging terug te verdienen,” meent het concern.

Volgens de Deense sectororganisatie LF is het verschil in het nadeel van Danish Crown zelfs 8,5 cent (1,52 euro tegen 1,435 euro). Danish Crown betaalde jarenlang minder uit dan de Duitse varkensslachters. Vorig jaar slaagde het bedrijf er echter na een ingrijpende kostenoperatie in om zijn positie te herstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.