Home

Nieuws

Congreslid wil uitleg Amerikaans antibioticabeleid

Washington – Het Amerikaanse congreslid Louise Slaughter heeft een brief gestuurd naar meer dan 60 fastfoodbedrijven, verwerkers en supermarkten met betrekking tot het antibioticabeleid in de Amerikaanse veehouderij.

Slaughter is al lange tijd actief om het overmatig gebruik van antibiotica in de Verenigde Staten aan te pakken. Middels de brief wil ze dat de bedrijven uitleg geven waarom ze vlees inkopen van bedrijven die antibiotica – veelal preventief- voorschrijven en welke maatregelen ze gaan nemen om dit te verminderen.
In de brief stelt ze dat jaarlijks twee miljoen Amerikanen bacteriële infecties krijgen in het ziekenhuis, waarvan er 100.000 mensen sterven als gevolg van antibiotica-resistente ziekteverwekkers. ”Amerikaanse consumenten stellen steeds meer vragen over het antibioticagebruik in dieren. De slachtoffers als gevolg van resistente bacteriën kost de Amerikaanse gezondheidszorg naar schatting 20 miljard dollar per jaar”, aldus Slaughter.
De 60 aangeschreven bedrijven hebben tot 15 juni de tijd gekregen om op de brief te reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.