Home

Nieuws 1 reactie

Coca Cola gaat over op biogas

Doetinchem - Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de nieuwe vrachtwagen van Coca-Cola op 100 procent biogas officieel in gebruik gesteld.

Dat meldt Energieportal.nl. De laatste technologie maakt het nu mogelijk om een zwaardere vrachtwagen (tot maximaal 45.000 kg), te laten rijden op 100 procent biogas. Door de ingebruikname van deze schone vrachtvervoers- oplossing, wordt de CO2-uitstoot met 80 procent per pallet verlaagd.
De minister moedigt het gebruik van de duurzame vrachtwagen door Coca-Cola aan: "Coca-Cola geeft met dit initiatief het goede voorbeeld. Je wagenpark laten rijden op 100 procent biogas zet echt zoden aan de dijk. Een bruisend idee van dit bedrijf; dat smaakt naar meer."
De nieuwe vrachtwagen van Coca-Cola rijdt volledig op biogas (methaangas), in plaats van op diesel. In samenwerking met vervoerder Vermeer, worden vrachtwagens ingezet voor vervoer naar klanten en tussen de Coca-Colafabrieken in Nederland en België.

Eén reactie

  • aasgieren

    Lekker elkaar bedonderen , Biogas is beperkt inzetbaar .Doe dan niet als of dit ook maar iets toevoegt aan de bestaande mogelijk heden,besparingen. Wel word er zo weer geld van de burger naar de multinational gepompt. Beter had men met deze beperkte mogelijkheid bejaarden woningen van energie kunnen voor zien, dat had in ieder geval veel geld aan onderzoek en onnodige in versteringen bespaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.