Home

Nieuws 232 x bekeken

Chinese topbankier vertrouwt euro

Peking – De belangrijkste centrale bankier van China, Zhou Xiaochuan, heeft vertrouwen in de euro en blijft Europees schuldpapier kopen. Dat zei hij woensdag.

”China blijft investeren en blijft betrokken bij het oplossen van de Europese schuldencrisis”, aldus de gouverneur van de centrale bank. ”Wij hebben vertrouwen in de euro”, voegde hij daaraan toe. Xiaochuan herhaalde daarmee opmerkingen van de Chinese premier Wen Jiabao tijdens de Chinees-Europese top van dinsdag. Europa is de grootste handelspartner van het land. De economische crisis op het continent drukt op de Chinese export.
Europese leiders vroegen China verleden jaar om te investeren in een reddingsfonds voor landen in nood. Tot nu toe heeft het land geen stevige toezeggingen over een financiële bijdrage gedaan. Wel koopt het dus staatsleningen op.

Of registreer je om te kunnen reageren.