Home

Nieuws 648 x bekeken

Chinese atleten mogen geen varkensvlees eten

Peking – Chinese atleten die meedoen aan de Olympische Spelen worden geacht geen varkensvlees meer te eten. De begeleiders van de sporters zijn bang dat de atleten hierdoor het hormoon clenbuterol binnenkrijgen en niet door de dopingcontroles heenkomen.

Clenbuterol wordt gebruikt om het vlees magerder te maken, waardoor het vlees meer opbrengt. De Chinese varkenshouderij duikt regelmatig op als grootverbruiker van clenbuterol. Het hormoon staat bij het Wereldantidopingagentschap op de lijst van verboden middelen omdat het ook nog wel eens wordt gebruikt bij sporters om spierkracht op te bouwen.

Vorig jaar adviseerde de Internationale Wielerunie UCI alle wielerploegen in de aanloop naar de Ronde van Peking geen varkensvlees te eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.