Home

Nieuws 351 x bekeken

Champignonbedrijven hard aangepakt voor illegale arbeid

Den Haag – De Raad van State heeft forse boetes uitgedeeld aan bedrijven die de champignonoogst door illegale werknemers hebben laten uitvoeren. Tegen bedrijven uit Eindhoven, Veghel en het Gelderse Hoenzadriel zijn boetes opgelegd van 16.000 tot 85.500 euro.

Het gaat om overtredingen die zijn begaan in de jaren 2005 tot en met 2009. Bij de oogst van champignons waren Polen en Bulgaren ingezet, waarvoor de ondernemers geen tewerkstellingsvergunning hadden.

In alle zaken bevestigde de Raad van State eerdere uitspraken van rechtbanken in Den Haag, Arnhem en ’s-Hertogenbosch.

Bij de Raad van State zijn nog meer zaken tegen champignonbedrijven in behandeling, waarbij de aangevochten boetebedragen oplopen tot ver boven de 100.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.