Home

Nieuws 478 x bekeken

CSM boekt verlies, wil omzet Purac verdubbelen

Amsterdam – CSM wil de bestaande omzet bij melkzuurproducent Purac van ongeveer 400 miljoen euro tot 2015 ongeveer verdubbelen en dan ook winstgevend bioplastics produceren uit biomassa. Dat heeft bestuursvoorzitter Gerard Hoetmer bekendgemaakt tijdens de presentatie van tegenvallende jaarcijfers.

In 2011 boekte CSM een verlies van 174 miljoen euro, terwijl in 2010 nog een nettowinst werd neergezet van bijna 100 miljoen euro. Het slechte resultaat komt volgens Hoetmer vooral op het conto van de divisie die bakkerij-ingrediënten maakt. De Europese divisie gaat daarom op de schop. Een deel wordt geherstructureerd en een ander deel wordt verkocht.
CSM heeft volgens de bestuursvoorzitter 255 miljoen euro meer uitgegeven aan grondstofkosten (tarwe, suiker, cacao) dan een jaar eerder. Deze konden, doordat de consument de hand op de knip houdt, echter slechts voor 230 miljoen euro worden doorberekend aan de klant door prijsverhogingen voor onder meer muffins en croissants.

Of registreer je om te kunnen reageren.