Home

Nieuws 233 x bekeken

CDA wil herstructureringsmogelijkheden tuinders

Den Haag – CDA-kamerlid Ger Koopmans roept staatssecretaris Henk Bleker van landbouw op om in overleg te gaan met regionale overheden voor saneringsmogelijkheden voor tuinders.

Koopmans constateert dat er glastuinders zijn die door de moeilijke financiële positie van de sector willen stoppen, maar dat niet kunnen. Koopmans wijst Bleker erop dat hij hier creativiteit bij kan gebruiken. Hij stelt voor om stoppen van tuinders makkelijker te maken via het Borgstellingsfonds of bijvoorbeeld het Groenfonds, omdat het landschap en natuur ook gebaat kunnen zijn bij het afbreken van verspreid liggende kassen.
Bleker zegt dat de mogelijkheden op dit front heel beperkt zijn, vanwege Europese controle op staatssteun.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.