Home

Nieuws 224 x bekeken 1 reactie

CDA wil hardere aanpak malafide uitzendbureaus

Den Haag – Malafide uitzendbureaus moeten harden worden aangepakt. Dat vindt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Hij vindt dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid harder moet optreden tegen de misstanden, die uitbuiting en oneerlijke concurrentie tot gevolg hebben. Hierdoor loopt de schatkist volgens Van Hijum 260 miljard euro mis.

Het Kamerlid pleit ervoor dat controlediensten en de Arbeidsinspectie meer informatie van gemeenten, politie en justitie kunnen krijgen, zodat er effectiever en strenger gecontroleerd kan worden.

Uit parlementair onderzoek blijft dat er in Nederland 5.000 tot 6.000 malafide uitzendbureaus actief zijn. Hun werknemers worden vaak uitgebuit en onder slechte omstandigheden te werk gesteld en gehuisvest. Dinsdag debatteert de Kamer over de resultaten van de parlementaire onderzoekscommissie die de arbeidsmigratie uit Oost-Europa onderzocht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bestaan er echt zoveel kan er geen 20 opnoemen

Of registreer je om te kunnen reageren.