Home

Nieuws

Bunge doet opnieuw mega-investering in Brazilië

White Plains – Bunge Limited, één van de grootste agriconcerns ter wereld, investeert een miljard real (435,8 miljoen euro) in Brazilië. Het grootste deel van het geld zal mogelijk worden besteed aan de productie van palmolie. Dat heeft de directeur van Bunge Brazilië, Pedro Parente, bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het geld komt bovenop de 1,9 miljard euro in investeringen in Brazilië die Bunge in augustus vorig jaar heeft aangekondigd. Deze investeringen, uitgesmeerd tot 2016, worden vooral gedaan in suikerrietproductie, ethanolvervaardiging en biomassacentrales. Het bedrijf uit de staat New York, ziet Brazilië als de agrogrootmacht van de toekomst.
Parente zei dat de vraag naar plantaardige oliën snel toeneemt. Met name vanuit China neemt de vraag naar soja en palmolie snel toe. Mogelijk wil Bunge ook palmolie gebruiken voor de productie van biodiesel, die in Brazilië nu nog voor het overgrote deel op soja draait. Anders dan de productie van bio-ethanol, waarin Brazilië met de VS leidend is, is de biodieselproductie in Brazilië vrij beperkt.
Bunge concurreert met het Rotterdamse Nidera, dat ook grote belangen in Brazilië heeft, maar ook met Cargill, Glencore, ADM en Louis Dreyfus. Brazilië behoort sinds vorig jaar tot de vijf belangrijkste ontvangers van buitenlandse directe investeringen. In december 2011 en januari van dit jaar registreerde de staat 12 miljard dollar (8,9 miljard euro) aan investeringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.