Home

Nieuws

Britten kopen meer scharrel- dan batterij-eieren

Londen – Britse consumenten kopen dit jaar voor het eerst meer scharrel-of schuureieren dan eieren uit legbatterijen.

Scharreleieren hebben daarmee in twintig jaar tijd hun marktpositie voortdurend weten te versterken.

De British Egg Industry Council (Beic) berekent dat van de circa 9 miljard eieren die dit jaar in Groot-Brittannie verkocht worden, 49 procent afkomstig is uit scharrelbedrijven. Nog eens 3 procent komt van bedrijven waar de kippen in schuren rondscharrelen, waardoor deze eieren samen nu goed zijn voor 52 procent van de markt.

De Beic tekent daarbij aan dat het scharrelei twintig jaar geleden nauwelijks bekend was en ook vrijwel niet te koop was. Volgens de dierenbescherming RSPCA betekent dat ’dat de consument bereid is meer te betalen om er voor te zorgen dat de dieren in goede omstandigheden kunnen leven.’

Of registreer je om te kunnen reageren.