Home

Nieuws

Brameco-Zon meldt gestegen voerproductie

Eindhoven – Mengvoercoöperatie Brameco-Zon heeft in 2011 zijn productievolume verder weten op te voeren. De totale mengvoerproductie kwam uit op 226.000 ton. Dat is 4 procent meer dan in 2010.

Vooral in varkensvoeders is Brameco-Zon vorig jaar gegroeid. Dit in tegenstelling tot een jaar eerder, toen juist in de varkensvoeders een kleine daling werd opgetekend. In 2011 groeide de afzet van varkensvoeders met 22 procent, van 69.000 ton naar 85.000 ton. Dat is een stijging van 22 procent.
Volgens directeur Pouwel Brouwer is dit een gevolg van een sterke focus op de varkenssector. ”We hebben twee nieuwe buitendienstmensen aangetrokken voor de varkenssector en dat heeft resultaat opgeleverd. We hebben nieuwe klanten binnengehaald”, aldus Brouwer.
Brameco-Zon produceerde vorig jaar 111.000 ton pluimveevoeders, vooral voor moederdieren en leghennen.
In de vleeskuikensector is Brameco-Zon minder goed vertegenwoordigd. Dat is vooral het domein van partijen als De Heus voeders die met contracten werken. ”Een van onze doelstellingen is wel om onze positie in de pluimveesector, met name ook in de vleeskuikens, te versterken”, aldus Brouwer.
Ook de productie van rundveevoeders steeg, en wel met 1 procent tot 30.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.