Home

Nieuws 279 x bekeken

’Brabant stemt voor natuurakkoord’

Den Bosch – De Provinciale Staten van Noord-Brabant stemmen vrijdagavond waarschijnlijk in met het natuurakkoord. Coalitiepartij SP heeft namelijk aangekondigd unaniem achter de afspraken tussen Rijk en provincie over de decentralisatie van het natuurbeleid te staan, zo melden verschillende media.

In december stemde de fractie nog verdeeld, wat tot grote interne onrust leidde. Het akkoord haalde het toen niet.
Volgens fractievoorzitter Nico Heijmans is het riskant om opnieuw de afspraken af te wijzen. Ook wijst hij erop dat er geen ruimte meer is voor verbeteringen. Bovendien kan Brabant met een ja-stem eindelijk verder met het afmaken van de Ecologische Hoofdstructuur.
Voor de implementatie van het natuurakkoord is het overigens niet noodzakelijk dat alle provincies groen licht geven. Zolang zij maar meewerken aan de uitvoering daarvan is er niets aan de hand. Provincies die ook dat weigeren, wil Bleker via juridische procedures daartoe dwingen.
Het debat in de Brabantse Provinciale Staten begint om 19.30 uur en is live te volgen via internet. Aansluitend wordt er gestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.