Home

Nieuws

Brabant alsnog achter natuurakkoord

Den Bosch - Provinciale Staten van Noord-Brabant stemmen vrijdagavond alsnog in met de uitvoering van het natuurakkoord met staatssecretaris Henk Bleker (Natuur). Coalitiepartij SP die in december nog verdeeld was, stemt vrijdagavond unaniem voor.

SP-fractievoorzitter Nico Heijmans heeft dat vrijdag aangekondigd na het laatste fractieberaad. Met de twee overige coalitiepartijen VVD en CDA ontstaat zo een meerderheid.
Heijmans legde vrijdag uit dat het te riskant is om nee te zeggen. Aanpassingen in het natuurakkoord zijn een verbetering en er zit geen rek meer in, beargumenteerde hij. Brabant kan verder met het afmaken van de Ecologische Hoofdstructuur, aldus de Brabantse SP.
Binnen de SP in Brabant ontstond crisis nadat in december de helft van de fractie nog tegen het natuurakkoord stemde en er geen meerderheid in Provinciale Staten was. Twee fractieleden van de SP verlieten de Brabantse Staten. Ze worden vrijdagavond vervangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.