Home

Nieuws 312 x bekeken

Bonduelle houdt goed stand

Lille – Het Franse conserven-, diepvries- en verse groentebedrijf Bonduelle heeft de omzet in de tweede helft van 2011 met 2,1 procent zien toenemen tot 884 miljoen euro. In Europa, goed voor zo’n driekwart van de verkopen, kwam de groei op bijna drie procent uit. Diepvriesgroente deed het daarbij wat minder dan de groente in pot of blik.

Bonduelle schrijft de redelijke gang van zaken toe aan de ’weerbarstigheid van bereide groenten in het kader van een minder dynamische consumptie, vooral in Zuid- en Midden Europa’. De diepvriessector heeft echter te lijden onder een noemenswaardige afzwakking bij zowel de commerciële horeca als bedrijfsrestaurants. Wat vers betreft doen vooral salades het erg goed in Frankrijk. Buiten Europa ondervindt Bonduelle in Rusland de nodige problemen terwijl de activiteiten in Noord-Amerika onder druk stonden ’door een tekort aan doperwten in de zomer’. In Rusland heeft het Franse bedrijf echter wel een groot conservenbedrijf, Globus, over kunnen nemen. Verder heeft Bonduelle deze week ook de overname van een soortgelijke onderneming in Hongarije aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.