Home

Nieuws 2910 x bekeken

Boete voor geiten zonder oormerk

Leeuwarden - Een geitenhouder uit het Friese Oldeholtpade is veroordeeld tot een boete van 1.850 euro (950 euro voorwaardelijk) voor het houden van ongemerkte geiten en runderen en het aanbinden van jonge kalveren.

De man had 7 geiten en 3 runderen zonder oormerk toen hij in maart vorig jaar een controle kreeg van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bovendien bleek hij 5 jonge kalveren te hebben aangebonden.

Een inmiddels gestopte veehouder uit Hemrik werd door de economisch politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van 2.300 euro (waarvan 1.700 euro voorwaardelijk) omdat de veehouder de varkens niet had gemerkt, een dood schaap onafgedekt dagen op het erf liet liggen en omdat hij zijn hond niet goed verzorgde.

Of registreer je om te kunnen reageren.