Home

Nieuws 1048 x bekeken

Boerenleen voorlopig ook niet voortgezet met andere naam

Amsterdam - Boerenleen BV, eerst handelend onder de naam Boerenleen Vermogen en Meer en later als Boerenleening, staakt de activiteiten.

Het eenmansbedrijf Sibbe Jan Noppert, bedoelt als vermogensbeheerder, moest na een verloren rechtszaak aangespannen door de Rabobank de naam wijzigen maar stopt nu voorlopig helemaal.
Noppert ging in hoger beroep maar ziet geen kans tegelijk een vermogensbeheerder te runnen. Noppert vroeg vermogende agrariërs en families om 50.000 euro bij Boerenleen te stallen tegen aantrekkelijke rentes, nadat een opmerkelijke poging miljoenen op te halen bij Nederlandse en Japanse banken om een bank op te richten mislukte.
Noppert, die nog bedrijfseconomie en financiering studeert aan de Universiteit van Amsterdam, organiseerde in Eindhoven en Wolvega bijeenkomsten voor klantenwerving en kocht advertentieruimte in bij grotere agrarische vakmedia, waaronder de voorloper van deze krant, het Agrarisch Dagblad.
De officiële naam van Rabobank is Centrale Coöperatieve Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. De bank zegt niet te willen worden geassocieerd met het initiatief van Noppert.

Of registreer je om te kunnen reageren.