Home

Nieuws

Bleker hoopvol over Oostvaarderswold

Den Haag - Staatssecreatris Henk Bleker (Natuur) heeft goede hoop dat er zonder tussenkomst van de rechter of een bemiddelaar een oplossing wordt gevonden voor natuurgebied Oostvaarderswold (Flevoland).

Bleker zei donderdagavond in de Tweede Kamer dat hij dinsdag met twee gedeputeerden heeft afgesproken dat experts kijken hoe het verder moet. Hij noemde het een constructief overleg. "En het gesprek gaat verder. De intentie is om er op een correcte nette manier uit te komen.''

De provincie Flevoland steggelt met de bewindsman over 240 miljoen euro die eerder is toegezegd voor de realisatie van het Oostvaarderswold. Flevoland investeerde al 140 miljoen, maar ontving tot nu toe 40 miljoen uit Den Haag dat het project stopzette.

Flevoland stapte naar de rechter, maar een uitspraak werd uitgesteld, omdat Bleker eind december aangaf over bemiddeling te willen nadenken. Donderdag stelde de bewindsman dat bemiddeling nog niet aan de orde is, want "we hebben nog geen scheidingsverzoek.''

Bleker verwacht er over drie weken uit te komen met Flevoland. "Er is aan beide kanten beweging, zowel bij ons als bij de provincie. Ik verwacht dat we eruit komen", aldus de staatssecretaris. Een motie van PvdA, die pleit voor inzet van mediation met bindende advies, werd daarom aangehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.