Home

Nieuws 355 x bekeken

Bleker: geen extra regels in GLB voor duurzaam product

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw vindt het niet nodig om in het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouw Beleid (GLB) op te nemen dat producenten recht hebben op een faire prijs met inbegrip van de kosten voor investeringen op het gebied van duurzaamheid.

Dat schrijft hij in reactie op vragen van CDA-kamerlid Ger Koopmans. Koopmans stelde voor om in de verordening voor Integrale Marktordening op te nemen dat productenorganisaties een faire prijs krijgen, ook als zij extra investeringen moeten doen in het kader van duurzaamheid.

Bleker reageert dat met de huidige afspraken binnen het nieuwe GLB voldoende mogelijkheden zijn voor eerlijke prijsvorming en voor oprichting van producentenorganisaties. Hij verwijst hierbij naar de mogelijkheden om producentenorganisaties op te richten, die tot doel hebben de productie beter af te stemmen op de vraag, de afzet te concentreren, de producentenprijzen te stabiliseren en de productiekosten te optimaliseren.

De producentenorganisaties kunnen zich ook richten op verdere verduurzaming van de productie door bijvoorbeeld onderzoek te doen naar nieuwe productiemethoden.

Of registreer je om te kunnen reageren.