Home

Nieuws 4350 x bekeken 65 reacties

Bleker: dierenpartij is overbodig

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw vindt de Partij voor de Dieren een overbodig welvaartsverschijnsel.

Hij kreeg in een interview met Rick Nieman in het programma Kwestie van kiezen de mogelijkheid om te kiezen tussen  de stelling dat hij blij is dat er eindelijk een Partij voor de Dieren is en dat de partij een overbodig welvaartsverschijnsel is. Bleker koos voor het laatste. Bleker zegt in het interview ook dat het uitzetten van een asielzoeker erger is dan het doden van honderden dieren.
Bleker vindt dat dieren er voor mensen zijn en dat je dat ook een beetje nuchter moet bekijken. “Mensen die tegen jagers zijn, begrijpen de natuur niet”, vindt de staatssecretaris. “Je moet de natuur beheren, daar hoort ook bij dat als er te veel komen dat ze afschieten om een gezonde populatie te behouden.”
Bleker begrijpt dat hij veel kritiek op zijn natuurbeleid krijgt. “Ik ben ook met revolutionaire verandering van het natuurbeleid bezig.” In het nieuwe beleid wil Bleker dat de mensen in de streek, de boeren, bewoners en regionale overheden het beleid gaan bepalen, en niet de mensen in Den Haag. “Het is een radicale verandering.  Als je decennia lang verzekerd bent geweest van subsidies, en dan op eens niet meer, wordt de boodschapper hiervan hard aangepakt”, aldus Bleker.
Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren reageert dat de uitingen van Bleker een van de signalen zijn dat het CDA de voeling met de samenleving compleet kwijt is. “Daarom gaat het CDA in de peilingen naar beneden en groeit de Partij voor de Dieren”, aldus Ouwehand. Ze is niet verrast door de uitingen van de staatssecretaris. “Het is tekenend voor het beleid. Maar ik vraag me wel af hoe we dit moeten zien in vergelijking met de uitingen van Bleker dat hij de 'Obama van de Dieren' wil zijn.” De uitingen zijn voor Ouwehand geen aansporing om nog harder te strijden voor de dieren. “Er is altijd een groep notoire achterblijvers die het pas snappen na vijftig jaar. Daar moeten we geen energie in steken.” Ouwehand verwacht dat het CDA na verkiezingen ook niet terug zal keren in het kabinet.

Laatste reacties

 • Hogman1

  En dat zegt dan iemand die de kamer vertegenwoordigd met 2 (lees twee) zetels.
  Die andere 148 zijn notoire nietbegrijpenden ,het is maar hoe belangrijk je jezelf vindt.

 • Hans Sudfryslan

  Die 2 mutsen zorgen er wel voor dat er gewerkt wordt om alle niets noemende vragen te kunnen te beantwoorden. Dat elke vraag belastingsgeld kost moeten we maar op de koop toenemen.

 • Kippetje

  ik ben het met de uitspraak van bleker eens dat de partij voor de dieren een een overbodig welvaartsverschijnsel is. In bijvoorbeeld afrika of rusland gaan ze echt niet zeuren over dierenleed. waarom gaan we in Nederland dieren 'verwennen' terwijl er in Afrika mensen dood gaan? Ik denk dat we dan absoluut verkeerd bezig zijn......

 • anti

  Als die Bleker denkt dat mensen die jagers uitkotsen niets van de natuur begrijpen, dan snapt 95% niets van de natuur. Hij roept dit om zijn zoon te beschermen. Nog een paar maanden en weg is Bleker. Het kabinet valt, gelukkig, heel snel over de bezuinigingen en zijn we verlost van de grootste boerenparij, vol corruptie en demagogie, die CDA heet.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • pietoostvogels

  hij heeft nog gelijk ook. Bij de PvdD worden de dieren boven de mens geplaatst.

 • joker

  als er één is die de natuur niet begrijpt is dat bleker. het word echt tijd dat ie oprot!!!1

 • Faunatuurlijk

  Even voor de duidelijkheid: Men meet de hoogte van beschaving af aan de manier waarop die beschaving met dieren omgaat.
  Rusland en Afrika als voorbeeld noemen zegt nogal wat over die beschavingen dan, en geheel terecht ! Juist die is beneden peil! Daarom laten ze in landen als Afrika ook hun eigen bevolking doodgaan van de honger.
  Met betrekking tot de jagers rest mij ook maar één oordeel 95 % schiet voor de lol, de andere 5 % snapt nog niet dat ze overbodig zijn.
  De natuur regelt zijn eigen wel.
  En Bleker ach nog 5 jaar en iedereen is hem vergeten daarom spartelt hij nu zo hard.
  PvdD met 2 zetels ga zo door het zijn altijd de kleintjes die het verschil maken en uiteindelijk de veranderingen sturen.

 • herman.wassink

  Ga zo door Bleker

 • theorikyreintjes1

  Henk Bleker pakt het heel goed aan. Een eind maken aan een een veel te ver door geslagen beleid is bittere noodzaak.

 • jansi

  goed zo ga zo door Bleker

 • trading1

  Ik mag die man.
  laten die twee huppel mutsen echt werk gaan zoeken, op een kinder boerderij of zo.

 • jwillems

  Natuurlijk heeft Bleker gelijk als hij zegt dat de mens boven het dier staat.
  Je hebt overal rangen en standen, dat zie je bij de mens en ook bij de dieren. Een leeuw bijvoorbeeld vind zichzelf een van zon niet de belangrijkste in rang bij de dieren, de rest heeft daar respect voor. Zo kun je dieren toch eenvoudig niet gelijk, of zoals die mutsen van de pvdd, boven de mens stellen. Natuurlijke rangorde telt, bij mens en dier, en onderling. De mens beheerd de aarde, en dient daar respectvol mee om te gaan, en dus vanzelfsprekend ook met de dieren in het wild, maar ook de landbouwhuisdieren, die er zijn om ons te voeden. Daarom bouwen we mooie welzijnsvriendelijke, en milieuvriendelijke stallen. Door toepassing van luchtwassystemen neemt de vervuiling, en uitstoot van fijnstof ,en dus het gevaar voor de volksgezondheid drastisch af.
  Laat je niet gek maken door emotie, maar laten we ons gezonde verstand gebruiken, en pleiten voor het doorgaan van de nu ingezette goede weg.Met respect voor mens en dier en voor elkaar.

 • jan1966

  Bleker zegt eindelijk wat van het CDA verwacht wordt door de leden. Ga zo door!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Mels

  Gaat het verder goed met je spotvogel?Lekker producten importeren en afhankelijk zijn van landen die het niet zo nauw nemen met ethische en gezondheids regels,dat is een goed idee en als het dan niet meer mogelijk is om alle monden te voeden op deze aardkloot lijdt jij het eerste honger hoop ik.Succes met je strijd om een grote natuurtuin van Nederland te maken,het enige land wat voor 80 procent door de mens gemaakt is met wat de natuur ons heeft gegeven....Grt van een aardapelteler zonder SUBSIDIE.

 • Frans Smit

  Volgens mij exporteren wij ogeveer 70% van wat we hier verbouwen, dus zo afhankelijk zijn we nou ook weer niet.
  en verder is het idee dat de mens boven de dieren staat een typisch voortvloeisel van Chistelijk denken. De mens als kroon op de schepping..... Je kunt maar beter niet teveel in de spiegel kijken. Zeker niet als je Bleker heet.

 • Spotvogel

  Helemaal mee eens Frans. Ghandi verwoordde het zo: 'de beschaving van een land of natie is af te meten aan de wijze waarop men met de natuur en de dieren omgaat'. Er stond vorig jaar een artikel over Bleker in Vrij Nederland met een grote portretfoto erbij. Sindsdien noem ik die man Het Beest van het Oldambt! Mels, jij moet maar eens op Zembla, Tegenlicht en Reporter gaan googelen en alle reportages over ons voedsel van de laatste jaren gaan bekijken. Dan kun je zien wat boeren en tuinders de Nederlandse bevolking en de buitenlandse consumenten aan gifverzadigd voedsel voorschotelen. En daarbij vergiftigen jullie ook water. bodem en lucht in ongehoorde mate. Een druppeltje imidacloprid vervuild bijvoorbeeld een hele ringvaart en vernietigd ook nog alle bijenvolken in de wijde omgeving. Zo ver heeft het al kunnen komen dankzij het door en door verdorven CDA- wanbeleid! Hopelijk komen er dit voorjaar nieuwe verkiezingen.

 • NoordHollander

  bleker heeft gelijk maar stemmenmatig had hij ze beter kunnen prijzen die tantes

 • Peter1125

  @ spotvogel: je hebt je huiswerk goed gedaan hoor, trots!
  als je het niet heel erg vind, ga ik morgen beginnen met vroege aardappelen poten op een met chloorkali bemest perceel, en als er later onkruid komt en ziektedruk ga ik dat chemisch bestrijden, zodat ik een mooie opbrengst haal.
  oh ja, als de omstandigheden het toelaten ga ik ook binnenkort m'n tarwe bemesten met stikstof, ook weer voor een hoge opbrengst, ik wil namelijk graag wat verdienen, en ontvang geen subsidie. ik spuit en bemest niet meer dan nodig is, dat is namelijk slecht voor mijn saldo, als ik boven de tien ton tarwe kan halen zonder bemesting en bestrijdingsmiddelen ben ik de eerste die daar mee stopt.
  en weet ook dat de wereldbevolking snel groeit, en er dus vele monden te voeden zijn, maar dat interesseert je kennelijk niet zo veel als het welzijn van bijvoorbeeld al die kloteganzen, die met honderden een aanslag doen op m'n oogst. ik wil je nog wel eens horen als er niks meer te vreten is. ik doe het in elk geval omdat ik geniet van een gezond gewas met hoge opbrengsten, en daar doe ik m'n best voor, wat jij allemaal vind en uitkraamt interesseert me helemaal niets, en ik hoop dat je dat ook begrijpt.

 • Koeienboer

  @Peter1125 AMEN

 • Spotvogel

  Nee maar: de muis die onzin brulde! Peter 1125, we leven in dit land met 17 miljoen mensen op een postzegel van 42.500 km2 waarvan een groot deel stedelijk en industrieel gebied of water en moeras is of bedolven ligt onder asfalt en beton danwel door persleidingstraten,hoogspanningstrace's, windturbineopstellingen of stortgaslocaties onbewoonbaar is. Het getuigt van een beangstigende berkompenheid van geest om serieus te menen dat we ook maar een nanoprocent zouden kunnen toevoegen aan de benodigde hoeveelheden om de almaar toenemende wereldbevolking te voeden.Daarom dienen we bovenal ervoor te zorgen dat dit land leefbaar blijft voor onze eigen almaar groeiende bevolking en vooral voor de jonge en komende generaties die niet om het leven vroegen, maar die wel geconfronteerd worden met een tot diep onder het maaiveld en tot in iedere molecuul van de lucht en het water kapot gemaakt erfgoed. Maar daar denken veel boeren duidelijk helemaal niet over na. Na ons de zondvloed en nu de strontvloed is het onwelriekend devies! Ik noem dat nihilistisch egoisme! Ofwel: rechtse bekrompenheid! Zo, en ga nu jouw minasboekhouding maar gauw op orde brengen!

 • eppenzolder

  boertje uit twente
  Boeren en tuinders produceren wat de consument vraagt, zo goedkoop mogelijk voedsel, immers geen afzet = geen produktie. Dat hierbij (te) veel antibiotica, chemische middelen en (kunst)mest gebruikt worden en dierenwelzijn misschien onder de maat is, schijnt hen niet te deren, de prijs is het belangrijkst. Dus wijs nu niet altijd naar de agrarische sector als boosdoener, we hebben hier allemaal een aandeel in.

 • Spotvogel

  De overheid draagt natuurlijk de hoofdverantwoordelijkheid voor alle misstanden die er hebben kunnen groeien. En binnen die overheid was het consequent en stelselmatig het CDA dat alle deugdelijke wet- en regelgeving heeft misbruikt en verkracht voor banaal gewin op de ultrakorte termijn en ten koste van gezondheid, leefbaarheid en welzijn van huidige en toekomstige generaties. Het heeft geen zin om dat te ontkennen of tegen te spreken, want iedere parlementaire stap is na te bladeren in de Handelingen der Tweede Kamer. Er bestaan in politiek en openbaar bestuur geen Linkse Hobbys, maar wél Rechtse Afbraak! Door dat laatste worden we nu in een diepe crisis gestort. Want wie niet horen wil, zal hardhandig achter de feiten komen. Er is al tientallen jaren voor gewaarschuwd door bezorgde kritische burgers, wetenschappers en politici. Vluchten kan dus echt niet meer!

 • Mels

  Heb je niks beters te doen dan het slimste jongetje van de klas uit te hangen en met je vinger die nergens anders voor gebruikt wordt dan hier teksten te typen die mensen op de kast jagen in de richting van de boeren te wijzen,Mansholt zul je idd aan moeten wijzen als schuldige.Ga maar lekker Groen Links stemmen of nog beter SP en Dierenpartij in een,weet ik zeker dat je over een aantal jaar er net zo bij loopt als het volk van Noord Korea,Schreeuwend om voedsel en zelf niet hoeven denken en het milieu nog meer vervuilend dan wij hier nu doen zoals jij meent,Beter nog verhuis daar heen,heb je gelijk wat je wilt,vergeet niet dat ze je daar monddood maken en als je niet uitkijkt met wat je zegt vergeten ze dat mond.

 • Peter1125

  die spotvogel zal wel een zwaar leven hebben, dat ie al die zorgen moet dragen over de toekomst van de mensheid.
  mag ik nog wel met de trekker ploegen, of moet dat met een paard? (aangezien ik met de collega's hier anders de lucht en watermolecullen verwoest) pffff!

 • Peter1125

  die spotvogel zal wel een zwaar leven hebben, dat ie al die zorgen moet dragen over de toekomst van de mensheid.
  mag ik nog wel met de trekker ploegen, of moet dat met een paard? (aangezien ik met de collega's hier anders de lucht en watermolecullen verwoest) pffff!

 • Spotvogel

  Domheid en ledigheid van geest zijn armoeverschijnselen waartegen ieder redelijk denkend mens machteloos staat. Gelukkig zijn er in dit land nog maar amper 60.000 boeren over. Ze sterven dus uit! En de allerlaatste mag straks het stalgordijn sluiten!

 • Mels

  Gelukkig maak jij dat niet meer mee en kunnen mijn kinderen lekker verder boeren zonder het gekweel van iemand die nergens anders gehoord wordt omdat ie meent dat zijn waarheid de enige is.....

 • Spotvogel

  De huidige generatie inhalig-egoistische oudere boeren heeft de hele toekomst voor komende generaties totaal verkloot. Denk daar maar eens heel goed over na!

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Mels

  Dat zeg ik,jouw waarheid is de enige waarheid en niet anders,gelijk hebben is een,het krijgen dat is een ander verhaal,ga er maar vanuit dat jou gedachtengoed maar deels waar is.Inhalig en egoistisch is nogal wat om te zeggen,je beledigd wel een hele beroepsgroep die niets anders heeft gedaan dan de opdracht op te volgen die de rode Mansholt en consorten hen oplegden.Produceer goedkoop voedsel,hoe maakt niet uit,Het is wel erg makkelijk om de boeren van toen daar voor te beschuldigen,ze deden enkel wat iedereen deed om zijn boterham te verdienen,zoveel mogelijk produceren tegen en zo laag mogelijke prijs,ze waren en zijn net als nu gebonden aan regels die geen ruimte bieden voor innovatief gebruik van gewasbescherming.

 • Spotvogel

  Mels, Sicco Mansholt stond voor de taak om alles op te bouwen. Hij zag zelf al rond 1960 in dat hij foute keuzes had gemaakt en predikte toen al matiging. Maar confessionele politici, industriëlen en bankiers kaapten zijn gedachtengoed en verwoestten vanaf de jaren '60 de hele boerenstand en het complete platteland. Daar moest ik vaak aan denken toen ik in de jaren '80 en '90 in Brabant van de ene naar de andere boerderij kon gaan waarvan de boer zelfmoord had gepleegd omdat hij de schande van zijn schuldenlast niet meer kon verdragen. Als kruisspinnen in het web dat alles kapot maakte, zaten van meet af aan KVP later CDA en Boerenleenbank later RABO. Er is sinds de Club van Rome continu gewaarschuwd dat er een volkomen fatale weg was ingeslagen, maar daar wilden de boerenorganisaties niets van horen. Ga maar eens de kosten van alle milieuvervuiling, grondstoffenuitbuiting, cultuur-, natuur- en landschapsverwoesting en almaar verslechterende voedselveiligheid in mindering brengen op de jaarlijkse landbouwomzet. Dan ga je op jaarbasis tientallen miljarden in de min! Tel uit je verlies voor ons en onze tijdgenoten, maar helemaal voor de komende generaties! Ga jij maar innovatief imadacloprid spuiten, dan zijn er over een paar jaar ook geen bijen meer en valt er nergens meer wat te oogsten. Nooit meer! Allemaal dankzij boeren die niet wilden luisteren naar onderbouwde en doortimmerde waarschuwingen, waar Sicco Mansholt al als eerste in 1960 mee bezig was!

 • Peter1125

  nou, aan jou de nobele taak, reken dat maar eens voor dan vanaf de jaren zestig, dat zou ik heel knap vinden

 • iptho1

  zeg spotvogel, had je voor een paar jaar terug niet een andere naam op deze site? Enne, Boerderij / AGD volgens mij staat er in de regels dat men elkaar niet mag beledigen; stop dit gedoe eens!!

 • Spotvogel

  Nooit een andere dan mijn doopnaam gehad laffe annonymus. En mijn Spotvogel-pseudoniem is geregistreerd bij de Koninklijke Bibliotheek! Zoek maar op onder ISBN 9051794355! Peter de zoveelste, dat mag jij zelf gaan uitrekenen. Mij gaat het erom aan te geven welk een mensonterende aanslag er op de leefmogelijkheden voor toekomstige generaties wordt gedaan door hedenaags richel****. En daar is geen beledigend woord bij. Of wou jij soms het tegendeel beweren?

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • sybrenm1

  Beste Spotvogel, u heeft in reactie #29 wel een beledigende opmerking gedaan tegen @Mels wat inmiddels door de redactie is verwijderd.

 • Mels

  Ook ik kan lezen .... RICHEL****... Met innovatief praat ik niet over neonicotiden middelen,niet stom iemand ergens van beschuldigen,daar moet je mee ophouden,onder innovatief valt voor mij de combi van chemie en biologisch,er is heel veel mogelijk op dat gebied om nog minder werkzame stof te gebruiken met hetzelfde resultaat als er gebruik van bacterie en schimmel preparaten mogelijk is maar wat schetst de verbazing;er heeft iemand bedacht dat die middelen ook allemaal door de Cbtb moet met alle langdurige vertraging van dien terwijl die bacterieen en schimmels normaal in de grond voorkomen.Het lijkt wel of je er van uitgaat dat wij maar wat raak spuiten,maar bedenk even wat die rommel allemaal kost en natuurlijk zou ik,zoals ik al gezegd heb,het ook zonder doen maar daar ga ik geen boterham mee verdienen omdat de afnemer simpelweg een bepaald nivo van kwaliteit eist.Doe nou niet alsof de wereld vergaat over tien jaar want dat raakt kant nog wal,er zal gewoon voedsel geproduceerd moeten worden en ja,jammer voor jou,ook in Nederland en de duurzaamheid wordt heel hard aan gewerkt.Ik hoor je alleen maar janken over de sector maar andere takken van industrie kunnen er veel meer van trouwens denk aan de petrochemie die elk initiatief om minder brandstof te gebruiken tegenhoud en de farmachi,stop maar vol met pillen en die vinden we weer terug in het water,doe daar eerst wat aan.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Beheerder
  Redactie

  @ Spotvogel: #33 en #35 hebben gelijk. Je mag van mening verschillen en ook best pittig discussieren (on-topic). Maar beledigen en zwartmaken van andere personen dient een goede discussie niet. Het is in onze reactiekolommen dan ook niet toegestaan!
  Een volledig overzicht van de huisregels vind je via de link onder het invulveld voor reacties.

 • Peter1125

  jammer spotvogel dan zijn jou argumenten dus meest aannames, en misschien zelfs laster... Mels reactie #36 staat voor mijn gevoel dichter bij de praktijk.

 • Mts.Vansum

  Wat een zinloze discussie, wat maakt het nou uit wat Bleker in een of ander programma heeft gezegd. Feit is dat PvdD bestaat, sommige onderwerpen terecht tegen het licht houdt, maar af en toe ook doordraait, waarschijnlijk door zich te veel door emotie te laten leiden.
  Wil je overigens niet dat Nederland een grote dierentuin wordt, dan moet je niet zeuren over de jacht op diersoorten die zich onhoudbaar vermenigvuldigen.

 • willepy

  bleker slaat de spijker op z'n kop

 • anton1937

  Partij voor de dieren, is onzin partij. Bleker heeft gelijk.

 • Conrad

  Pvdd is inderdaad een randverschijnsel, maar wel 1 van de huidige maatschappij. Hier moet je rekening mee houden, of je het er nou mee eens bent of niet. Ik ben er wel blij mee, maar ik ben het zelden met ze eens. En spotvogel: wat kan jij zeiken zeg, ongelooflijk.

 • tessemakergj

  bleker heeft gelijk
  die gasten van de pvdd naar de noorpool sturen
  ijsberen knuffelen

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • J@gertje

  Spotvogel draaft zoals gewoonlijk weer een 'beetje' door.

 • jan10

  Leuke Fanclub heeft die spotvogel.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • 50505

  Brabo,

  Bleker is goed bezig, we moeten het van de boeren hebben vooral nu het in Nederland wat minder gaat. De boeren leveren een groot deel van de inkomsten voor Nederland?

 • lohuisveehouderij

  Hoe komt meneer 'Spotvogel' aan een account hier op de Boerderij site???

 • Mels

  Dat kan iedereen.

 • Spotvogel

  Subliem dat vraagteken Brabo. Ik help je even helemaal uit jouw late carnavalsroes. Als alle schade aan Water, Bodem, Lucht, Cultuur, Landschap, Natuur en Leefbaarheid op die armzalige paar miljard landbouwomzet in mindering wordt gebracht (wat natuurlijk allang zou moeten gebeuren maar door het CDA wordt tegengehouden) dan verschijnt er een Gans ander plaatje. Dan lijdt ons land op jaarbasis namelijk een tientallenmiljardenschade door dat boerengerotzooi op de armlastige postzegel waar ook nog 17.000.000 mensen moeten leven. Daarom is de PvdD broodnodig. En Bleker moet zich verre houden van opmerkingen over het bestaansrecht van onwelgevallige politieke partijen, maar kan zich beter zorgen maken over zijn eigen houdbaarheidsdatum. Dat zal bij de komende verkiezingen vast wel gaan blijken. Want dan gaat hij roemloos en oneervol met het hele CDA smaldeel ten onder!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Wonderboer

  TSJA hier de wonderboer,
  Lees hier zo links, haha, en rechts wat.

  Mss optie om eens stoppen met het pesten van elkaar en om inhoudelijk te reageren.

  PS PvdD ik vind het prima, Partij voor de MENSEN is beter. Moeten eens gaan praten met de vakantiegangers in de Bijlmer!

  nou kalm an en redt oe

 • jan10

  Ambtenaren!! BAH.
  En o ja ,Bleker heeft geen opmerkingen gemaakt tegen de PvdD, nee hij heeft alleen antwoord gegeven op een stelling en is daar eerlijk over.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • mts.menkhorst1

  Sterker nog, Hij zei: Na lang aandringen van u(presentator) kies ik voor de pvdd als overbodige partij omdat ik een keus moet maken

 • chef-mf

  @spotvogel, ******************

  ps. waarom laat boerderij.nl hier nou niet alleen boeren toe, wat hebben we nu aan dat soort volk op deze site?

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Kippetje

  @ spotvogel

  je kunt je mening ook duidelijk maken zonder mensen te beledigen.....

 • Wonderboer

  Enkel kalmte kan u redden haha

 • Spotvogel

  Brabo, als je het niet erg vindt (en anders evengoed) dan beschouw ik jouw reactie als bedreigend. Want ik denk namelijk ALTIJD na als ik maatschappelijke problemen over het voetlicht haal!
  Wonderboer. dit kabinet heeft bijkans de hele Zorg afgebroken, maar voor jou is er vast nog wel ergens een donker alkoof beschikbaar. Houdoe!
  Jan, denk voortaan svp eerst na voordat je rauwe apenkool begint te schrijven. Mijn advies: in de snelkookpan ermee en smakelijk eten! (Tip: erg lekker met een tipje onbespoten mierikswortelpuree er doorheen).
  Chef, ik zou aan mijn management ijlings oneervol ontslag aanvragen. En anders zelf mijn lijn trekken. Maar daar heb je beslist de ballen niet voor?
  Kippetje, **************. En laat me dan svp weten waar ik wie beledigd heb.
  Pffff, beste redactie ik doe mijn uiterste best om dit forum enigszins op het niveau te houden dat we elders bereikt hebben. Maar eenvoudig is dat niet met zulk een lawine aan volstrekt inhoudsloze humbug.
  Als posters nu eerst eens rustig en nuchter gaan nadenken alvorens virtueel in actie te komen, dan onstaat er mogelijk zomaar ineens een heuse discussie.
  Daar zal ik dan graag mijn inbreng in leveren! Goedenacht.Spotvogel.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • 50505

  Brabo,

  Ik weet niet wat je nivau van denken is! en wie hier bedreigend is? maar zal niet meer reageren.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Peter1125

  dat het er af en toe hard aan toe gaat is prima, maar het moet niet uit de hand lopen met schelden en bedreigen.
  post # 56: deze site alleen voor boeren toegankelijk maken (dat is technisch haast niet mogelijk trouwens) vind ik een slecht plan, dan hoor je alleen maar mensen met argumenten in jouw eigen voordeel, en daar wordt je kortzichtig van. of in mijn geval nog kortzichtiger, ja zeg het maar hoor, haha!

 • Spotvogel

  Helemaal mee eens Peter. Iedereen die iets zinnigs en zinvols te vertellen of te vragen heeft moet in deze fora terecht kunnen. Het zal voor veel boeren juist een prachtige mogelijkheid bieden om te ontdekken dat er ook veel niet-agrariërs zijn die heel veel weten van wat er allemaal op en om het boerenbedrijf gebeurd. En die daar dikwijls een veel beter zicht op hebben dan zij zelf.Dan komen er de begrippen als 'verkokering' en 'tunnelvisie' om de hoek kijken. De meeste kritische mensen zijn daar niet of veel minder mee behept dan zij die altijd maar kakelen over 'linkse hobbyisten'. Want bewust en opbouwend in het leven staan moet helemaal niks te maken hebben met politieke bloedgroepen.

 • Beheerder
  Redactie

  Inderdaad; de site en deze reactiekolommen zijn bewust breder toegankelijk dan alleen voor boeren. Je mag best van mening verschillen, want er is niets mis met een goede inhoudelijke discussie. Die mag ook best pittig zijn, maar we gaan wel met respect met elkaar om. Daarom zijn alle scheldpartijen en verwijten er hierboven maar weer even uitgehaald. Een oproep aan iedereen om hier bij het posten rekening mee te houden. Moddergooien schiet niemand wat mee op.

 • Mels

  De beste optie is volgens mij om dan de hele reactie te verwijderen.Dat scheelt veel reacties en dwingt de reageerder tot nadenken over wat deze gaat schrijven.

 • Spotvogel

  Je hebt wel gelijk Mels, met die scheld- en raaskalreacties schiet geen enkel zinnig mens iets op. In de AGD-forums hebben we in de jaren 2009 - 2010 prachtige discussies gevoerd zoals 'Chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland' en 'Puber verdubbelt omzet mesthandel'. Dat ging over de zin en vooral onzin van de Minas-wetgeving. Ook het forum 'de Haas heeft het moeilijk' leverde in 2008/09 erg veel goeie discussies op. Anti heeft er toen nog een mooie brief in gezet waarmee de KNJV prachtig door het eigen kunstijs zakte. De jagers bleken namelijk niks te voelen voor een beter bescherming van de hazenstand. Zoiets spreekt boekdelen!

Laad alle reacties (61)

Of registreer je om te kunnen reageren.