Home

Nieuws

Bleker: belang productschappen is niet altijd goed gezien

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw denk dat het specifieke belang van de productschappen voor de toekomst van de agrarische sector in Nederland niet altijd goed gezien is. Dat zegt hij tijdens een debat in de Tweede Kamer over de tuinbouw.

“Juist deze sector heeft dit type organisatorisch vermogen nodig”, zegt Bleker. Hij vindt het desondanks verstandig dat de sector zelf kijkt naar een alternatief, zodat de belangrijkste taken van de productschappen ook geborgd blijven als de schappen afgeschaft worden.
Bleker wilde ook na vragen van Kamerleden geen standpunt innemen over de toekomst van de productschappen. ”Hierover zal het kabinet een standpunt innemen en die zullen de verantwoordelijke bewindspersonen, minister Henk Kamp en minister Maxime Verhagen, naar buiten brengen.”
In december werd een motie in de Tweede Kamer aangenomen om de productschappen op te heffen. Het kabinet beraadt zich nog over de uitvoering van deze motie.
Bleker zegt dat vanuit de sector een voorstel op tafel ligt over hoe de kerntaken van de agrarische sector behouden kunnen blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.