Home

Nieuws 197 x bekeken 1 reactie

Bleker: als schappen verdwijnen moet innovatie elders worden ondergebracht

Den Haag – Productschappen zijn een heel effectief en efficiënt middel als je privaat geld wilt gebruiken voor meerjarige innovatieprojecten. Ook bij de Ehec-crisis hebben de productschappen een belangrijke rol gespeeld. Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in antwoord op vragen van PvdA over de rol van de productschappen voor de tuinbouwsector.

”Als de productschappen helemaal worden afgeschaft, zullen deze functies op een andere wijze moeten worden ingevuld. Het maakt mij niet uit hoe”, zegt Bleker.

De staatssecretaris kan nog niet zeggen wanneer er meer duidelijkheid komt over de toekomst van de productschappen. Het kabinet beraadt zich hierover nadat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waarin wordt gevraagd om de productschappen op te heffen.

De verwachting is dat hier spoedig duidelijkheid over komt, om ook duidelijkheid te kunnen geven naar de honderden medewerkers van de productschappen. Tijdens de Grüne Woche in Berlijn werd door ambtenaren, productschapbestuurders en bestuurders van het bedrijfsleven veel informeel overleg gevoerd over de toekomst van de schappen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    de miljoenen euro,s die betaald worden door de produktschappen naar de chemishe vermengingen in de veevoedersertor is GEEN privaat geld maar zijn staatsmiddelen aldus de Europese Commissie. Ik zie dus het voordeel niet in van produktschappen die op een dergelijke manier de producenten van voedingsmiddelen en diervoeders compenseerd voor de consequenties van hun eigen nalatigheid en verantwoordelijkheid. Dergelijke staatssteunmaatregelen betreurd de Europese Commissie in beschikking.

Of registreer je om te kunnen reageren.