Home

Nieuws

'Biologische omzet wereldwijd 9,2 procent gestegen'

Neurenberg – De wereldwijde omzet aan biologische producten is in 2010 gestegen met 9,2 procent tot 59,1 miljard dollar (45,4 miljard euro). Dat heeft de belangenorganisatie voor biologische producenten, Ifoam, tijdens de biologische vakbeurs Biofach bekendgemaakt. De organisatie zegt over 2011 alleen dat de eerste cijfers positief zijn.

Het biologische areaal is volgens de vanuit Bonn geleide organisatie licht gedaald, van 37,1 tot 37 miljoen hectare. Het aantal producenten daalde licht tot 1,6 miljoen, wat nog altijd 200.000 producenten meer is dan het jaar ervoor. De verkopen in de VS stegen 2 miljard dollar tot 26,7 miljard dollar (20,5 miljard euro).
Duitsland kent na de VS de grootste biologische markt. In Duitsland stegen de verkopen volgens Ifoam met 200 miljoen euro tot 6 miljard euro terwijl in de derde grootste markt, Frankrijk, de verkopen stegen met 340 miljoen euro tot bijna 3,4 miljard euro.
De hoogste uitgaven per inwoner aan biologische producten worden gedaan in Zwitserland (153 euro per jaar), Denemarken (142 euro) en Luxemburg (127 euro). Cijfers voor Nederland noemt Ifoam niet, maar volgens het ministerie van ELI werd in 2010 in Nederland voor 752 miljoen euro aan biologische voeding uitgegeven.
Eerder gaf Bionext, de belangenorganisatie van de biologische sector, aan dat de sector relatief conjunctuurongevoelig is en de groei doorzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.