Home

Nieuws

Biologisch voedsel populairder onder jonge Duitsers

Berlijn – Biologisch gecertificeerde voeding wint aan populariteit bij de jonge Duitse consumenten.

Dat meldt het landbouwministerie in Berlijn aan de hand van het biologische marktonderzoek, de zogenoemde Ökobarometer.

Ruim 70 procent van de ondervraagden onder de dertig jaar geven aan biologische producten te kopen, 16 procent koopt uitsluitend biologische producten of vaak en 55 procent doet dat soms. Ten opzichte van de Ökobarometer van 2010 is dat een verbetering van 16 procent.

Belangrijkste motief om voor biologische waren te kiezen is dierenwelzijn. Dat vond 94 procent het belangrijkst. Bijna even vaak (voor 89 procent van de ondervraagden) is ook de regionale herkomst een doorslaggevende reden voor de aankoop van biologisch.

Het marktonderzoek werd eind vorige maand uitgevoerd onder zo’n duizend willekeurig gekozen maar representatief geachte burgers.

Of registreer je om te kunnen reageren.