Home

Nieuws 238 x bekeken

Bill Gates en FAO gaan samenwerken

Rome – De stichting van multimiljardair Bill Gates gaat een samenwerking aan met wereldvoedselorganisatie FAO.

Gates investeert mogelijk in het verbeteren van agrarische statistieken en de verspreiding van moderne communicatiesystemen onder kleine boeren. Volgens Gates begint een betere toekomst met ”een nieuwe revolutie in landbouwproductiviteit.”
Dat is de uitkomst van een bezoek van Gates aan Graziano da Silva, hoofd van de FAO, en het International Fund for Agricultural Development. Da Silva bood Gates een permanente toegangspas aan voor het gebouw van het VN-agentschap in Rome, als symbolisch gebaar van het wederzijdse vertrouwen.
Gates zei na het bezoek dat ”het meer productief maken van kleine boeren de sleutel is tot het bereiken van de Millennium-doelstellingen.” Volgens deze doelstellingen, stammend zou honger worden gehalveerd vóór 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.