Home

Nieuws 325 x bekeken

’Beslissing productschappen niet voor 1 april’

Lage Vuursche – De kans dat het kabinet voor 1 april met een standpunt komt over het voortbestaan van de productschappen is klein. Die verwachting uitte voorzitter Bart Jan Krouwel van het Productschap Pluimvee en Eieren tijdens de bestuursvergadering van het productschap.

Volgens Krouwel dringt langzaam wel het besef door wat de consequentie kan zijn als de productschappen worden opgedoekt. ”De overheid wordt dan geconfronteerd met een aantal taken die ze dan zelf ter hand moet nemen met de bijbehorende kosten. In een tijd dat er wordt gesproken over bezuinigingen valt dat natuurlijk slecht.” Krouwel verwacht dan ook dat de tijd in het voordeel van de productschappen werkt. ”We moeten afwachten en de broedende kip niet storen. Achter de schermen gebeurt er veel”, aldus Krouwel, die nog benadrukte dat de huidige onzekere situatie voor de productschapmedewerkers zeer vervelend is.

Of registreer je om te kunnen reageren.