Home

Nieuws 303 x bekeken

Beperkt aantal aanvragen schadevergoeding sluis Eefde

Den Haag – Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IM) heeft zeven aanvragen van schippers en bedrijven gekregen voor nadeelcompensatie door de stremming van de sluis bij Eefde. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen.

De aangevraagde bedragen variëren tussen de 6.000 en 20.000 euro per aanvraag. Twee schippers verzochten om een voorschot..
”Een groot deel van de gedupeerde schippers en bedrijven heeft dus nog geen gebruik gemaakt van de voorschotsbepaling uit de Regeling nadeelcompensatie Verkeer en Waterstaat 1999”, concludeert Schutz van Haegen. Mogelijk komt dit doordat de ondernemers vrezen dat ze met een aanvraag geen aanspraak meer kunnen maken op een eventuele toekomstige vordering bij de civiele rechter. De ondernemers kunnen bij de rechter schadevergoeding eisen op grond van een onrechtmatige daad.
Schultz van Haegen verwacht dat andere bedrijven, die niet direct in financiële nood zitten, later nog met een aanvraag voor nadeelcompensatie komen als duidelijk is geworden wat de oorzaak van de problemen met de sluisdeur in het Twentekanaal was. Schippers, bedrijven en andere gedupeerden kunnen tot vijf jaar na het voorval een beroep doen op de compensatieregeling.
De sluisdeur in Eefde werkt nu met behulp van een tijdelijke hefinstallatie. Van 17 tot en met 25 maart gaat de sluis weer een week dicht, dan zal definitief herstel worden uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.