Home

Nieuws 1 reactie

‘Bauernverband maakt geschiedenis op gebied maatschappelijke betrokkenheid burger’

Berlijn – De online petitie van het Bauernverband (DBV) voor een wettelijke bescherming van landbouwgrond tegen bebouwing is sinds december door 210.000 Duitsers ondertekend.

Volgens de boerenfederatie is met dat resultaat geschiedenis gemaakt op het gebied van de maatschappelijke betrokkenheid van de burgerij. De petitie is gericht aan het parlement, die volgens DBV-voorzitter Gerd Sonnleitner nu niet meer om de zaak heen kan. ”Dit kunnen de partijen in de Bondsdag niet meer negeren,” aldus Sonnleitner. Eerder al heeft het DBV zelf een wetsontwerp opgesteld waarmee in de begeerde bescherming van landbouwgrond moet worden voorzien. Dagelijks gaan onafgebroken rond de 90 hectare verloren aan bebouwing, wegen en andere infrastructuur, zo heeft de federatie berekend.

Eén reactie

  • Wonderboer

    Goed bezig mannen dikke grusse De Wonderboer

Of registreer je om te kunnen reageren.