Home

Nieuws

BASF verwacht winstgroei voor landbouwdivisie

Ludwigshafen – BASF Agricultural Solutions heeft in 2011 een omzet geboekt van 4,2 miljard euro, 3 procent meer dan een jaar eerder. De divisie die zaad veredelt en gewasbeschermingsmiddelen maakt, noteert een 8 procent hogere winst voor rente en afschrijvingen (Ebit) van 810 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht ondanks teruglopende verkopen in het vierde kwartaal van 2011 dat de divisie in 2012 meer winst zal maken. De schuldencrisis bij overheden in de Europese Unie maken uitspraken over de resultaten wel onzeker, aldus bestuursvoorzitter Kurt Bock.
Het concern zegt te profiteren van aantrekkende verkopen van schimmelbestrijders in Noord-Amerika. De omzet in Europa steeg vooral door goede verkopen aan Franse boeren aan het einde van het jaar. Ook de vraag in Zuid-Amerika hield aan. Voor het lopende jaar verwacht BASF veel van de geïntensiveerde samenwerking met Monsanto.
Het totale concern zag de omzet op jaarbasis 15 procent toenemen tot 73,5 miljard euro. De chemiereus zag de winst voor rente en afschrijvingen met 4 procent toenemen tot 8,4 miljard euro. Het bedrijf is met name groot in de basischemicaliën maar investeert zowel in de landbouwsector als speciaalchemie.
Het bedrijf kondigt aan de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling met 100 miljoen euro op te voeren tot 1,7 miljard euro. De verdeling over de verschillende segmenten is niet bekendgemaakt, maar recent maakte BASF bekend 25 miljoen euro te investeren in onderzoek naar biotechnologie in North Carolina.
BASF verwacht voor alle divisies winstgroei.

Of registreer je om te kunnen reageren.