Home

Nieuws

Atsma: gemaal Lauwersoog is verantwoording regio

Den Haag – De Waterschappen in Groningen en Friesland zijn samen met provicies en gemeenten verantwoordelijk voor de aanpak van regionale wateroverlast.

Daarmee zijn deze overheden ook verantwoordelijk voor het al dan niet bouwen van een extra gemaal in Lauwersoog. Dat schrijft staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.
”De realisatie van een extra gemaal is een maatregel die onderdeel uitmaakt van de verbetering van de regionale waterhuishouding in Noord-Nederland. De regionale partijen zullen een extra gemaal zelf dienen te financieren, aangezien het een oplossing betreft ten gunste van het regionale waterbeheer”, aldus Atsma. Hij verwacht dat de waterschappen in de loop van het jaar een besluit nemen over de komst van een extra gemaal, na afronding van een business-case.

Of registreer je om te kunnen reageren.