Home

Nieuws 261 x bekeken

Agrohandelsconcern DLG sloot 2011 af met meer winst

Kopenhagen - Het Deense agrohandels- en dienstverleningsconcern DLG heeft het resultaat vorig jaar iets verbeterd.

Ten opzichte van 2010 krikte deze coöperatieve onderneming de nettowinst na belasting op met een slordige 1 miljoen euro naar 52,5 miljoen euro. De omzet pluste met ruim 200 miljoen naar 5,5 miljard euro. De omzet van de Duitse dochter HaGe daalde afzonderlijk bekeken wel, namelijk met hetzelfde bedrag waarmee de concernomzet groeide. Dat was volgens DLG een gevolg van de kleinere graanoogsten in Midden- en Noord-Duitsland.

In Denemarken en Zweden bleven de oogsten op het peil van de voorafgaande jaren. HaGe droeg wel positief bij aan het resultaat. Graan en mengvoer zijn de pijlers waarop de Deense agroreus rust. Daarnaast is het concern actief in onder meer de landbouwmechanisatie, de voedingstuinbouw en de aardappelsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.