Home

Nieuws

Aantal Schmallenberg-getroffen Duitse bedrijven passeert de 500

Greifswald – Het aantal Duitse bedrijven waar het Schmallenberg-virus is vastgesteld is de afgelopen dagen de 500 gepasseerd. Dat blijkt uit de tot en met dinsdag door het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI) bijgewerkte cijfers.

Bij de 506 besmette bedrijven gaat het in 470 gevallen om schapenhouders en 21 gevallen om geitenhouders. De resterende 15 zijn rundveebedrijven. Los daarvan is het virus voor het eerst ook geconstateerd in de deelstaat Saarland, en wel op twee schapenbedrijven. Schmallenberg-vrij zijn alleen nog de staddeelstaten Berlijn en Bremen. Stadstaat Hamburg werd al geruime tijd geleden getroffen. Op het grondgebied van de hanzestad zijn een rundvee- en vier schapenbedrijven besmet geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.