Home

Nieuws 974 x bekeken 1 reactie

'Wijs retail op verantwoordelijkheid arbeid champignonketen'

Den Haag - CDA-Kamerlid Pieter Heerma vraagt minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher om supermarkten te wijzen op hun verantwoordelijkheid in de champignonketen als het gaat om arbeidsomstandigheden.

Aanleiding hiervoor is een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over vermeende uitbuiting van medewerkers en georganiseerde criminaliteit in de champignonsector. Hierbij werd duidelijk dat er via Polen-constructies gewerkt wordt zonder dat wordt voldaan aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor personeel in die sector. Heerma wil weten waarom de Inspectie SZW grote moeite heeft om handhavend op te treden in de champignonteelt en welke maatregelen de minister wil nemen om het keurmerk voor eerlijke arbeid, Fair Produce, te ondersteunen.

Eén reactie

  • info165

    Ook Champignonbedrijven zelf kunnen wat doen. Er zijn bedrijven zoals Oakfield in Stramproy ( Limburg) die wel volgens de Nederlandse wet- en regelgeving werken. En die een zeer uitgebreide teeltregistratie voeren. Met diverse kwaliteitscertificaten. Deze champignons voldoen aan alle eisen en de voedselveiligheid is geborgd. Maar de consument en handel weet het vaak ook niet. Dus daar moeten we meer over communiceren vanuit Oakfield en andere teeltbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.