Home

Nieuws 3 reacties

Wetsvoorstel verbod pelsdierhouderij 15 januari van kracht

Den Haag - De ministerraad heeft het wetsvoorstel dat vraagt om een verbod op de pelsdierhouderij bekrachtigd. Het wetsvoorstel, op initiatief van de SP en PvdA, werd vorige week door de Eerste Kamer goedgekeurd.

Ook de ministerraad heeft ermee ingestemd, waardoor de wet per 15 januari 2013 van kracht wordt. Per die datum is het niet meer toegestaan voor nertsenhouders om hun bedrijven uit te breiden, tenzij de vergunningen rond zijn en de stallen reeds aanwezig. Volgens de wet wordt pelsdierhouderij per 2014 verboden, waarna ondernemers tien jaar de tijd hebben om hun bedrijven te beëindigen.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    als ik het goed begrepen heb moeten de nertsenhouders het aanvragen om nog een jaar of 10 door te mogen gaan, ben wel benieuwd welke voorwaarden hierin komen te staan, ik heb er weinig vertrouwen in dat deze een klein beetje gunstig zijn

  • Bison

    Kom er maar in Antie

  • el

    Ze zijn lekker bezig in Nederland ;ontpoldering er door drukken, nertsenfokkerij verbieden,boeren WEGPESTEN lijkt mij.

Of registreer je om te kunnen reageren.