Home

Nieuws 287 x bekeken

Waarde Duitse voedingsimport en -export groeit verder

Bonn - Zowel de voedingsimport als -export van Duitsland is dit jaar gerekend naar de waarde verder gegroeid, ondanks de banken- en euroschuldencrisis. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI.

Het bureau signaleert echter ook dat de buitenlandse handel tegen het eind van het jaar een teruglopende tendens laat zien. Niettemin groeit de export ten opzichte van 2011 met 4,2 miljard naar 63,9 miljard euro en de import met 2,6 miljard naar 73,9 euro, aldus AMI. Volgens de federatie van de voedingsindustrie, het BVE, speelt de groei van de export zich vooral af op de markten buiten de EU. Bekeken over de afgelopen 10 jaar heeft de export zich ruimschoots verdubbeld. De import steeg in die tijd met een kleine 63 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.