Home

Nieuws

'Voedselfaciliteit redde miljoenen van voedselcrisis'

Brussel – Een voedselsteunprogramma van de EU heeft 150 miljoen mensen afgeschermd van de ergste effecten van een voedselcrisis.

Dat blijkt uit een studie uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Met het geld, in totaal 1 miljard euro, is onder meer 44,6 miljoen stuks vee in ontwikkelingslanden gevaccineerd terwijl ongeveer 1,5 miljoen mensen is getraind in productief boeren.

De ‘voedselfaciliteit’ werd opgericht naar aanleiding van de voedselcrisis van 2008, toen snelle prijsstijgingen voor met name graan leidde tot protesten in een aantal landen in Afrika en Azië. De faciliteit financierde 232 projecten geheel of gedeeltelijk. De levens van 59 miljoen mensen in 49 van de armste landen zou volgens het rapport positief zijn beïnvloed.

Of registreer je om te kunnen reageren.