Home

Nieuws 1 reactie

'Vertrek Verdaas verlies voor kabinet én PvdA'

Den Haag - Diederik Samsom noemt het vertrek van staatssecretaris van landbouw Co Verdaas een persoonlijk drama en een verlies voor het kabinet en voor de partij. Samsom zegt dat hij altijd veel heeft bewondering voor Verdaas en zijn kwaliteiten voor natuur en landbouw.

Bij zijn aantreden was de declaratie-kwestie in de Gelderse Staten volgens Samsom geen risico, omdat de discussie was afgesloten.

De PvdA-fractievoorzitter zegt dat er nu nieuwe feiten zijn over de declaraties en de discussie over zijn woonplaats en de rechtmatigheid van declaraties van woon-werkverkeer tijdens zijn functie als gedeputeerde, waardoor Verdaas heeft besloten af te treden. “Het gaat niet om veel geld, in totaal om ongeveer 800 euro, maar het gaat over de discussie die kan ontstaand over de integriteit van een bewindspersoon”, zegt Samsom, die de afgelopen dagen intensief met Verdaas heeft gesproken. “Verdaas heeft zelf het besluit genomen om terug te treden”, zegt Samsom. “Aan mij is de vraag niet voor gelegd.”

Over een vervanger van Verdaas wordt de komende dagen een besluit genomen.

Eén reactie

  • koestal

    waar woonde hij nu eigenlijk ?

Of registreer je om te kunnen reageren.