Home

Nieuws 1 reactie

Verdubbeling ledenvoordeel Agrifirm

Apeldoorn – Agrifirm heeft het ledenvoordeel 2012 vastgesteld op 0,75 procent van de omzet die leden in 2013 doen bij Agrifirm Feed, Agrifirm Plant en Bonda. Het ledenvoordeel 2011 bedroeg nog 0,3 procent.

De coöperatie zal het bedrag, op basis van prijsverwachtingen in totaal geraamd op circa 10 miljoen euro, in januari 2014 uitkeren.

De ledenraad stemde deze week met het percentage in. De ruime verdubbeling van het percentage is gevolg van de verwachting dat het financiële resultaat van Agrifirm in 2012 aanzienlijk hoger zal zijn dan in 2011. In 2011 noteerde de onderneming een bedrijfsresultaat van 17,5 miljoen op een omzet van 2,27 miljard euro. In 2012 heeft met name de Belgische dochteronderneming met speciaalvoer en premixen Nuscience de winst flink gestuwd, aldus een woordvoerder.

De systematiek stamt uit 2008 en de eerste jaren lag het percentage op respectievelijk 1,5, 2,5 en 1 procent. De daling door de jaren heen wordt door de onderneming geweten aan de crisis maar ook fusiegerelateerde zaken.
Agrifirm wil met het ledenvoordeel trouwe afnemers van producten en diensten belonen. Agrifirm telt naar eigen zeggen 17.750 leden waarmee het bedrag per lid uitkomt op €563,40. Agrifirm verkocht in 2012 onder meer een belang van 32,3 procent in het handelshuis in veevoergrondstoffen Cefetra en een belang van 49 procent in de leverancier van eendagskuikens Probroed, maar of deze deals meetellen in het resultaat 2012 is onduidelijk.
Agrifirm maakt en verkoopt mengvoer. Daarnaast verkoopt Agrifirm onder meer granen, uien en peen en biedt de organisatie een pakket aan bestrijdingsmiddelen en meststoffen aan.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.