Home

Nieuws 13 reacties

Verdaas vertrekt

Den Haag – Staatssecretaris van landbouw Co Verdaas treedt af. Aanleiding voor zijn vertrek zijn de declaraties die hij als gedeputeerde van Gelderland deed.

Hij was als gedeputeerde verplicht om in de provincie te wonen, maar liet zich veelvuldig afzetten in Zwolle. Eerder reageerde Verdaas op de kwestie dat hij niets had gedaan dat niet mocht. Bovendien was de kwestie voor zijn aantreden als staatssecretaris gecontroleerd.

Vermoedelijke oorzaak van zijn vertrek is een rapport dat de PVV door een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft laten doen naar zijn declaraties. Statenlid Marjolein Faber (PVV) heeft deze opdracht gegeven. Het rapport ligt momenteel bij Verdaas ter inzage, in het kader van hoor en wederhoor.

Verklaring

"De afgelopen periode is er in de media aandacht geweest voor enkele aspecten van mijn werkzaamheden als lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland. Naar aanleiding daarvan heb ik mij hier nog eens grondig in verdiept en juridisch advies ingewonnen. Ik ben daarbij tot de conclusie gekomen dat er discussie mogelijk is over mijn feitelijke woonplaats en daarnaast over de rechtmatigheid van de door mij ingediende declaraties reiskosten woon-werkverkeer", zegt Verdaas in een verklaring.

"Met de intentie de provincie niet te benadelen heb ik daarin, ook in de gevallen dat ik vanuit Zwolle reisde, aangegeven dat het een reis Nijmegen-Arnhem betrof. Ik heb besloten het ter discussie staande bedrag aan de provincie terug te betalen.

Ik heb geen zekerheid dat hiermee de discussie over deze periode ten einde komt. Mijn functie is een voorbeeldfunctie en mijn integriteit moet boven alle twijfel verheven zijn. Ik wil mijn functioneren als staatssecretaris en ook het kabinet en mijn partij op geen enkele wijze belasten met een eventuele verdere discussie. Met pijn in het hart heb ik besloten daarom terug te treden als staatssecretaris van Economische Zaken en mijn ontslag aangeboden aan HM de Koningin", licht Verdaas toe.

RTL Nieuws meldt dat volgende week een nieuwe staatssecretaris zal worden benoemd.

Laatste reacties

 • PluimveeBrabant

  Misschien toch links lullen en rechts vullen??

 • agratax2

  Misschien eerste scheurtjes in het kabinet. Heb als inwoner van Gelderland de zak een beetje gevolgd en kom inderdaad tot de conclusie dat er weer eens met de pet is gegooid naar de regels van behoorlijk bestuur. Een huis in Gelderland (Nijmegen) en je door de dienstauto laten afzetten in Overijssel (Zwolle). Wil je niet van huis moet je zo'n baan niet accepteren, maar denken daar lul ik me als goed links politicus wel uit en mijn vriendjes houden het wel onder de pet gaat niet nu er een ploeg rondloopt, die alle oude waarden over hoop haalt.

 • schoenmakers1

  nieuwe staatssectretaris, bleker?

 • driepint

  @ Schoenmakers. Dat zou een stunt van jewelste zijn. Een CDA'er in het kabinet, terwijl de partij in de oppositie zit.

 • alco1

  Tsjonge, jonge. Waar moet je tegenwoordig nog vertrouwen in hebben.

 • minasblunders1

  Ik vind het een raar verhaal. De argumenten waar hij nu mee komt wist hij op het moment van aantreden ook. Ik vermoed eerder dat hij op dat smerige ministerie een beerput van jewelste heeft aangetroffen. Dan moet je daar inderdaad maar net trek in hebben...

 • lub tuf

  we mekkeren over de corruptie in zuid europa en zijn zelf afgegleden tot een bananen republiek,er lopen hier nog veel meer van die dieven rond.

 • agropak

  Ja en dan pakt die schurk ook nog 6 maanden wachtgeld a 9000 per maand dus in totaal even 54000 € van de belastingbetaler gejat

 • lepercheron 46

  Ik denk dat dit kabinet binnen twee jaar ook is vertrokken.

 • arkova

  Verdaas is nog maar een lieverdje,met wat er in Nederland gebeurd,derivatenhandel,bij gemeentes,woningbouwverenigingen,ziekenhuizen,provincies.Plundering van de AOW pot voor miljarden,Griekenland gered? Nee de banken gered,wie mag het betalen Jan met de pet.Er stoppen 6 boeren per dag,en dit is het begin nog maar,MKB,aannemers zonder werk.De BV Nederland is te duur geworden,als daar niets aan gedaan wordt,kunnen we het wel schudden.Het vertrouwen van de burger,is tot een minimum gedaald,kijk maar naar de bestedingen,aan deze onzekerheid moet snel een einde komen,regering probeer eerst hier maar eens de trein op de rails te krijgen,voordat jullie je met alles en iedereen in de wereld bemoeit,We glijden af,en dat hebben wij als samenleving niet verdiend,de rek is er uit.

 • Mozes

  Ik zou me pas echt zorgen maken als Verdaas bleef zitten zoals een aantal discutabele PVV kamerleden tijdens het vorige kabinet.
  Je vrouw in elkaar slaan en met een pistool bedreigen maar gewoon in de Kamer blijven zitten en bij de volgende verkiezing ook nog weer terug keren. Of een PVV kamerlid die bij de buren door de brievenbus plast en ook gewoon in de kamer blijft zitten.

 • leo,s vriend

  Verdaas leek (als pvda er notabene) op te komen voor het boerenbelang,net als destijds Hayo Apotheker van d66,dat past bepaalde stromingen in die partijen niet en daarom komt het wel HEEL goed uit dat ze een stok gevonden hebben om een hond te slaan.

 • J@gertje

  Ik denk dat Henk Bleker nu toch stiekum een beetje zit te gniffelen. ;-)

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.